måndag 13 juli 2009

Vykort från en underbar helg och lite goda lästips


Vilken helg det har varit!

Tog en ledig fredag och det gör massor om man har 3 veckor kvar till vila och paus. Fredagen bjöd på fin fest i goda vänners lag... självklart på vår fina framsida av Sverige. Lördagen blev inte mycket sämre den. Efter en god och lång natts sömn åkte vi ett litet gäng till en loppmarknad inomhus. Där fanns allt skräp man kunde önska sig och lite till...

Jag är på jakt efter ett Elips-bord och tänkte att man vet aldrig, men de enda bord som fanns i denna saliga röra av prylar föll tyvärr inte mig i smaken. Dock har en god vän till min killes familj planer på att göra sig av med ett av sina. Håll tummarna för att hon vill sälja!

Lördagseftermiddagen bestod av god läsning av en fantastisk bok ; Längtans ö skrivet av en resejournalist Victoria Hislop. Titeln må låta en aning fånig, men handlingen är fantastisk och handlar om Spinalonga, en spetälskkoloni utanför Kretas kust. Rekommenderar den verkligen.

Sommar är verkligen böckernas tid och här kommer några väl valda att njuta av i hängmattan såväl som på stranden:
  • Katedralen vid Havet - Underbar roman om Barcelona under 1300-talet
  • Vindens skugga - även den om Barcelona skriven av Carlos Ruiz Zafón
  • Skummtimmen - Johan Theorins debut om ett försvinnande på Öland. Välskriven
  • Sonat till Miriam - Linda Olsson ( fantastisk författare)
  • Blonde - Joyce Carol Oates i högform om Marilyn Monroe
  • Fallen - gripande historia i 50-talets pretto-USA. Joyce Carol Oates är åter författaren

Lördagkväll blev utgång med P, P och co. God skaldjursoppa, hemmalagad rabarberpaj och rosé, GT och öl följdes av nattklubbsbesök. Det blev sent, men skoj hade vi.
Söndagen innebar lite resande och en skön vilopaus på segelbåten innan helgen avslutades med Biff Rydberg och en kanongod Ripassa ( art.nr 12324)
Man kunde haft det värre....

Dock är underbart kort, men om några veckor är det dags för några lata veckor med resa till Frankrike , U2, bröllop, segling och annat skoj.

Må gott!

Inga kommentarer: