torsdag 16 juli 2009

Svinigt värre?



Jaha.


Då läser man om det första allvarliga fallet av svininfluensa i Sverige. Det är en ung pojke i 20-årsåldern som blivit smittad av en släkting som varit nere i södra Europa på semester. Pojken vårdas nu i respirator och har insjuknat snabbt. Borde man vara rädd?


Experter såsom chefen för smittskyddsinstitutet hävdar att det kommer finnas folk som kommer att dö av viruset. Pandemin är ett faktum och WHO gör allt i sin makt för att vaccinet ska nå ut till alla åldrar. Tyvärr gör det ju inte det ännu och det är endast folk över 18 år som tål vaccinet som framställts och dessutom förutsätter vaccinet att man har infektionsförsvar. Det spelar ingen roll om du som enskild människa smittas eller ej, men ganska troligt är att det kommer att bli ett problem för samhället om för många smittas samtidigt.


Jag fortsätter följa debatten och vettiga råd från folk som har vetskap om detta, men använder även mitt sunda förnuft och håller mig hel och ren. Att tvätta händerna en gång extra både före och efter du varit ute i folklivet, kanske inte är helt fel...
Läs mer på http://www.svininfluensan.net/


Må gott!

Inga kommentarer: