onsdag 11 november 2009

Glöggdags


Julkänslan ligger och gror hos mig. Detta året åker jag mot varmare breddgrader, men inte förrän 2 dagar innan julafton så lite jul hinner jag fira. Det blir lite stjärnor i sov- respektive vardagsrum och vita julrosor och hyacinter, men framförallt blir det hemmagjord glögg och den ska sättas reda nu.


Världen godaste dunderglögg


5 flaskor svagdricka
5 skivade råa potatisar

1 pkt jäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor

1 bit färsk ingefära ( färsk)

1 kanelstång
2 paket russin
2,5 kg socker


Blanda allt i en 10-litershink och täck med plastfolie som du sticker små små hål i. Låt brygden stå i rumsptemperatur i minst 3 veckor och max 6 veckor. Tappa upp på flaskor ( rena och fina) med hjälp av en hävert. Se till att inte få med bottensatsen. Värm och njut. Servera gärna en bit pepparkaka med god grönmögelost till eller varför inte pumpernickel med ostcréme ( parmesanost och philadelphia).


Tack till mina kollegor Martin och Martin för detta recept :)


God start på julefirandet!

Inga kommentarer: